Dokument/ŽMP
IdentifikátorDOCUMENT.JMP.SHOAH/PERS/Ostrava/Goldberg_Norbert/149
Archivní identifikátoryinventární číslo: SHOAH/PERS/Ostrava/Goldberg_Norbert/149
Autor
Goldberg, Eleonora (* 6.4.1917) (vytvořeno (kým))
Datace vzniku28.4.1940
2.4.1940
Popis
Sestry posílají fotografie své a dětí Rachel. Navš… [více]
Jazykněmecky, česky
Charakter dokumentuosobní korespondence

Související sbírky


Goldberg, Norbert (je součástí)
inventární číslo: SHOAH/PERS/Ostrava/Goldberg_Norbert
Související jména
Goldberg, Oskar (* 5.4.1911) (vlastněno (kým))
Goldberg, Moses (* 27.12.1914) (vlastněno (kým))
Goldberg, Norbert (* 27.7.1919) (vlastněno (kým))
Rose, Rachel (* 5.1.1913) (popsáno (čím))
Kredit a copyright

Dokument zveřejněn se souhlasem Kingston Ostrava Scroll Group. Pro publikační účely kontaktujte prosím Kingston Ostrava Scroll Group, email: david@lawsonassoc.co.uk.
This document is published by courtesy of the Kingston Ostrava Scroll Group. To request permission to use or reproduce images of objects from the Kingston Ostrava Scroll Group, please contact: david@lawsonassoc.co.uk.

Dopis Eleonory a Matyldy Goldberg bratrům

Katalog sbírek
od 28.4.1940
Fullscreen
  • JMP Watermark
    JMP Watermark
  • JMP Watermark
    JMP Watermark

Drazí kluci!
Právě jsme na spáteční [!] cestě, ach jak se už těším domů! Já už jsem se úplně velkoměstu odcizila nejsem již tak natčená [!] jako první dny. Venkov se mi teť [!] mnohem lépe líbí. Máme více možností ke sportu a k vycházkám než ve městě. Skrátka [!] stala se ze mě "venkovská husa". Doufám však bude-li toho třeba, že městu zase přiviknu [!].
[...]
Jak se Vám líbí obrázky děti jsou tak zdařilé jsou to skuteční andílci. Budeme je teť [!] týdně fotografovat a uděláme krásný album a příležitostně Vám jej ukážeme. Ach, jak se už těším na koupání v Bečvě je kousek za domem. U nás je už velice teplo a očekáváme s radostí naše svátky. Všechno by už bylo jenom macesy nevíme jestly [!] dostanem. Zdraví a líbí Vás všechny Vaše Vás milující
Matuša

Sestry posílají fotografie své a dětí Rachel. Navštívily nedávno španělský konzulát v Praze, ale nepořídily dobře - cizincům nejsou vydávána pracovní povolení a potřebují ve Španělsku někoho, kdo se za ně zaručí. Připravují se na pesach. Litují, že rodiče nemohou být s nimi. Matuša píše, že si život na venkově velmi oblíbila.